Dobechester Eurydice

Dobechester Eurydice, "Elma"
⟫ dobermanni, narttu
⟫ musta ruosteenpunaisin merkein
⟫ s. 03.12.2016, kasv. kennel Dobechester, om. Sonja Sinervä

B/B, 0/0, LTV0, VA0, SP0, silmät terveet, 5min EKG + ultra = A (11/20), vWd-vapaa, diluutiovapaa
⟫ BH
⟫ JUN-ERI SA PN4

KoiraNet
⟫ ei vielä jälkeläisiä


Omistajan kertomaa:

Elma on minun kolmas dobermannini, ja tuli minulle kodinvaihtajana Kaisan kautta reilun vuoden iässä. 

Aluksi ajattelin Elman toimittavan vain "kotikoiran" virkaa, mutta hyvin nopeasti oivalsin että tässä koirassa on potentiaalia harrastuksiin, joten  suoritimme pian BH-kokeen hyväksytysti. Olemme kokeilleet useampaa lajia, kuten doboa, metsäjälkeä, tokoa ja agilityä. Minun mielenkiintoni suuntautuu kuitenkin nykyään vahvasti suojeluun, ja päätin, että kokeillaan Elman kanssa myös suojelua. Elman monipuolisuus eri lajeihin kumpuaa varmasti hyvin pitkälti siitä, että Elma oppii asiat hyvin nopeasti, joka mahdollistaa asioiden kouluttamisen laajemmin. 

Suojelussa Elma on hyvin itsevarma, ja saanutkin lempinimen "Naarasleijona". Se on todella mukava koira ohjata kaikissa osa-alueissa. Elma haluaa tehdä asiat oikein ja tekee taatusti ohjaajalle kaikkensa, eikä Elman kanssa tarvitse jännittää jos koiran pitää itse ratkaista tilanne. Moottoria tältä koiralta ei työntekoon puutu, suojelussa Elmalla on selkeät kaksi viettiä ja täysi ote, eikä hän "lentele hihasta" tai väistele. Tavoitteena meillä on suorittaa ZTP ja IGP1 vuonna 2021, en näe myöskään mahdottomuutena kokeilla hakea peltojäljeltä IFH1. 

Kotioloissa Elma on rauhallinen, eikä turhia pörise. Yleensä kaikki vieraat aina rakastuvat juuri Elmaan, se tulee toimeen muiden koirien kanssa hienosti ja Elmaa onkin käytetty tilanteisiin, joissa toinen koira on epävarma tai tilanne on muuten uusi. Lapsiin Elma suhtautuu neutraalisti ja elääkin harrastusten ohella normaalia lapsiperhe-elämää. En kuvitellut että tästä koirasta tulee minulle erityinen, mutta Elma osoitti ennakkoluuloni kodinvaihtajia kohtaan täysin vääriksi, ja toivon että meillä on vielä monta yhteistä vuotta edessä. <3