Esittely

Olen Kaisa Nieminen ja asun Ikaalisissa. Olen suorittanut Ypäjän hevosopistolla hevosenhoitajan tutkinnon 2001 ja ratsastuksenohjaajan tutkinnon 2003. Oltuani jonkin aikaa työelämässä päädyin opiskelemaan seminologiksi Mäntsälän ammattiopistoon valmistuen 2006. Tämän jälkeen olen täydentänyt tutkintoa vielä alkionsiirtoon erikoistuen. Minut on lisäksi koulutettu laboratoriotyöskentelyyn ja glyserolialkioiden sulatukseen. Työskentelen Faba osuuskunnalla alkionsiirtoseminologina.


Eläimet ovat aina olleet osa elämääni. Dobermannia ihailen sekä sen luonteen, että ulkonäön vuoksi ja sen seurauksena ensimmäiseksi omaksi koirakseni tuli narttu Brückendorfer Riesa "Roosa". Roosa oli ihanteellinen opettaja, koira jonka kanssa sai rauhassa harjoitella palveluskoiran ohjaamista. Roosan kasvattajalle, Hannalle, olen ikuisesti kiitollinen siitä, että sain nimenomaan tämän nartun. Roosasta jouduin luopumaan liian varhain kesällä 2013. Tämän koiran myötä lähdin myös mukaan aktiiviseen palveluskoiratoimintaan. Kesällä 2009 meille muutti kodinvaihtajana toinen koira, Dargaard Imperija. Rimpe oli alunperin sijoituskoira Dargaard- kennelistä. Nämä kaksi narttua luovat perustaa kasvatustyölleni ja molemmista on jälkeläisiä myös kotona. Dobermannien lisäksi kotoa löytyy luolametsästystä varten hankittu saksan metsästysterrieri "Tove" sekä uusimpana tulokkaana lyhytkarvainen saksanseisoja "Roma".


Ratsastuksen olen aloittanut tunneilla vuonna 1988. Välissä harrastin tiiviimmin ravihevosten parissa ja edelleen tunnen kiinnostusta myös sitä puolta kohtaan. Hevosopistolla ratsastus muotoutui kuitenkin enemmän omaksi lajiksi. Ensimmäisen oman hevoseni, suomenhevosruuna Vaarin Ilon, sain 1997. Tämän hevosen kanssa tiemme erkaantuivat 2003 ja ostin tilalle FWB- tamman Quetzal L. Jalostus kiehtoo minua paitsi työn, myös harrastuksen puolesta. Viikunan hankkimisen jälkeen kiinnostuin hevoskasvatuksesta ja olen joitain varsoja sen jälkeen ollut toteuttamassa. Kasvattamani varsat rekisteröidään FWB-hevosiksi ja ne saavat nimeensä etuliitteen Brocks. Viikunan päädyin myymään keväällä 2013 kuitenkin niin, että minulle jäi siihen vielä varsotusoptio. Tällä hetkellä hevosharrastus on määrittelemättömän mittaisella tauolla, ehkä sen pariin palataan vielä joskus.