Mayfirst Leap of Faith

Mayfirst Leap of Faith, "Happy"
⟫ dobermanni, narttu
⟫ musta ruosteenpunaisin merkein
⟫ s. 26.05.2019, kasv. kennel Mayfirst, om. Jenni Harju

ei vielä terveystutkittu
⟫ BH
⟫ AVO EH

KoiraNet
⟫ ei vielä jälkeläisiä


Omistajan kertomaa:

Happy on juuri sellainen dobermanni jollaisesta olen haaveillut rodun pariin tultuani. Se on iloinen, tutuille ihmisille ja koirille todella avoin, ahne ja taistelutahtoinen. Se on pennusta asti ollut potentiaalinen harrastuskoira, jonka kanssa on ollut ilo päästä touhuamaan. 

Kotioloissa Happy on melko vilkas, mikä näkyy lelujen kanniskeluna ja välillä yksinollessa tylsyyksissään askarteluna. Se osaa kuitenkin pyydettäessä myös rauhoittua nukkumaan, ja kestää hyvin lepoa ja vapaapäiviä hyppimättä seinille. Rivitalossa melko tiukka vahti, joka ilmoittaa kulkijat ja epäilyttävät äänet, mutta vahtiminen ei jää päälle. Vieraita ihmisiä kohtaan Happy on joko avoin tai välinpitämätön ihmisestä riippuen, sillä ei ole tarvetta nuohota vieraiden sylissä mutta suhtautuu ystävällisesti rapsuttajiinsa. Sillä on hyvä vatsa ja se kestää ruokien vaihtelut, myöskään mitään yliherkkyyksiä tai allergioita ei ole ilmennyt. 

Treenikentällä Happy on ohjaajalle aktiivinen ja hiukan matalatemperamenttinen. Se on luonteeltaan enemmän tasainen puurtaja kuin viettipommi, mutta syttyy kyllä tekemiseen ja työskentelee iloisesti. Happyä pystyy palkkaamaan oikeastaan millä vain, se taistelee hyvin, on erittäin ahne ja palkkautuu myös sosiaalisesti. Se on ollut aina helposti koulutettavissa aktiivisuutensa ansiosta. Happyn kanssa harrastetaan tällä hetkellä FH-jälkeä ja tokoa. Kansalliset palveluskoiralajit jäivät pois lajivalikoimasta hyppyjen takia heinäkuussa 2020, kun Happy loukkasi vasemmasta reidestään quadriceps-lihaksen ja patellajänteen.