FI KVA Mayfirst Truly Marmalade

Mayfirst Truly Marmalade, "Pippa"
⟫ dobermanni, narttu
⟫ musta ruosteenpunaisin merkein
⟫ s. 31.12.2011, kasv. kennel Mayfirst

HD A, ED 0, SP2, LTV0, VA0, PHTVL/PHPV 0, vWd-kantaja, sydänultra + 5min EKG = B (4 kammiolisälyöntiä) 26.11.2018
⟫ FI KVA (JK3, EK3, FH1, HK1), SOVE hyväksytty, LTE +40p, MH hyväksytty
⟫ ERI SA, ROP-pentu

KoiraNet
⟫ Jälkeläiset: Mayfirst C-pentue (08/17)


Marmeladi-koira Pippa on oma kasvattini ensimmäisestä pentueestani yhdistelmästä Brückendorfer Riesa x Heiko vom Ferrenberg. Pippa oli pentueen ainoa musta narttu, viimeisenä syntynyt "vaihdokas" ja jostain syystä se tuntui heti pentuna omalta ja jäi siksi kotiin. Pippa on alusta asti ollut koiristani ehdottomasti käteen sopivin. Se oli jo pentuna fiksu ja helppo opettaa. Sillä on halu miellyttää ohjaajaansa ja se pyrkii tekemään oikein. Se ei myöskään vaadi suurta määrää toistoja omaksuakseen uusia asioita. Pippa on siis ollut kaikin puolin kiitollinen kouluttaa. Ehkä juuri tästä syystä se on koiristani suurimman lajivalikoiman omaava koira. Tykkään harrastaa monipuolisesti palveluskoiralajeja ja siihen rinnalle on sitten tullut vähän myös kaikkea muuta. 

Päälaji Pippalla on alusta asti ollut metsäjälki, josta se käyttövalioitui 2016. Pippa on omista koiristani myös ensimmäinen käyttövalioitunut. Metsässä sen kanssa ei ole koskaan tarvinnut pelätä, että jäätäisiin sinne, vaan aina on voinut olla varma siitä, että se selvittää tien autolle takaisin. Tämä on mielestäni erittäin arvostettava ominaisuus koirassa, jonka ohjaajan suuntavaisto on todella huono... Jälkeä on tehty lisäksi pellolla ja palveluskoiralajien tavoitteet keskittyvät jatkossa enemmän FH-puolelle. Kansallisista lajeista omaa sydäntäni lähinnä on etsintä ja kesällä 2016 Pippa teki myös tästä koulutustunnuksen EK3. Haku on etsinnän vuoksi itselleni vähän pakollinen paha, joten siihen ei ole panostettu ihan samalla mitalla, kuin muihin lajeihin. 

Palveluskoiralajien lisäksi olemme harrastaneet tokoa. Lisäksi olemme vepeilleet ja käyneet agilityssä jonkin verran. Agilityssä startteja ei ole vielä kertynyt kovin paljon, mutta toivottavasti siinä päästään vielä kisaamaan kunnolla. Omaksi iloksi on sitten harrastetttu myös vetolajeja, mutta niissä emme ole toistaiseksi kilpailleet. Näyttelyissä on käyty jonkin verran ja paras tulos sieltä on PN3. Arvostan tässä koirassa eniten sen halua työskennellä ja olla aina mukana täysillä lajista riippumatta. Harrastamisen lisäksi Pippa on koulutettu hajuerotteluun lehmille kiimakoiraksi. Tässäkin asiassa näkyy se, että nenän käyttö ja sillä työskentely on tämän koiran suurin vahvuus lajsta riippumatta. 

Jokainen koira on omalla tavallaan erityinen, mutta Pippassa on monta asiaa jotka tekevät siitä erityisen. Voin vain olla kiitollinen siitä, että olen tälläisen koiran saanut ja toivoa, että saan sen pitää mahdollisimman pitkään.