Hott'n Tott Lm Thrud

Hott'n Tott Lm Thrud, "Tove"
⟫ saksanmetsästysterrieri, narttu
⟫ musta ruskein merkein
⟫ s. 05.06.2016, kasv. Jaana Laaksonen / kennel Hott'n Tott

⟫  PLL-geenitesti N/N (terve), ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
⟫ 2x LUME1, LUO1, LUTA49, AGI MINI1, MH
⟫ C.I.B, FI MVA, EE MVA

KoiraNet
⟫ Jälkeläiset: Mayfirst Muumi-pentue (06/20)


Kun Arwen muutti pois kotoa ja jäin ilman metsästyskoiraa, päädyin toteuttamaan pitkään kyteneen ajatuksen pienemmästä koirasta. Olin silmäillyt saksanmetsästysterrieripentueita jonkin aikaa ja lopulta yhdessä yhdistelmässä kaikki osui kohdilleen. 

Tove muutti meille kesällä 2016 ja se on valloittanut minut täydellisesti toiminnantarmollaan ja herttaisuudellaan. Tove on erittäin reipas ja napakka terrieri. Se soveltuu laumaan täydellisesti eikä anna kenenkään sortaa itseään. Se on aivan loistava pikkukoira asumaan dobermannien kanssa. 

Tove työskentelee rodunomaisesti ja on metsällä periksiantamaton. Sillä päästiin luolille ensimmäisen talven aikana ja se todisti työskentelyominaisuutensa heti ensimmäisellä kerralla. Käytännön luolajahdin lisäksi Toven kanssa harrastetaan MEJÄä ja treenataan vesiriistakoetta varten. Lisäksi se käy agilityssä. Toven ohjaaminen ei ole aina helpointa mahdollista, koska sillä on rodulle vaadittava kovuus olemassa. Se on onneksi motivoitavissa sekä ruualla, että taistelulla, joten pikkuhiljaa on päästy eteenpäin myös ohjattavuutta vaativissa lajeissa. Tove on käyttövalio sekä taipumuskokeista, että metsästyskokeista.